fbpx

Anne

Hankitut todistukset ja säilötyn tiedon määrä eivät kerro mitään tietoisuuden tasosta tai kyvystä kohdata omia tunteitaan tai auttaa toista ihmistä.  Kokemuskaan ei takaa mitään, jos se on vain vanhan kokemuksen toistumista yhä uudelleen. Tiedon on mentävä lihaksiin, laskeuduttava päästä sydämeen, muututtava asenteiksi ja teoiksi. Oppimista on tapahtunut vasta, kun oleminen ja käyttäytyminen muuttuu.

Kerron tässä siitä, mitä olen opiskellut ja minkälaista tietoa olen kerännyt. Luettelo ei ole kattava, eikä se ole tarkoituskaan. Joitakin sanoja on joka paikasta tullut lihaksi eli muuttanut käyttäytymistä.

Koulutukseltani olen ekonomi (HKKK, nyk. Aalto-yliopisto), pääaineena johtaminen ja organisaatiot,  Nlp Master Practitioner (International NLP & Sun NLP, USA), Structural Consulting Coach (Fritz Consulting, USA). Olen opiskellut myös organisaatiopsykologiaa, psykodraamaa, soveltavaa draamaa ja tarinateatteria.

Luonnon ja hiljaisuuden ystävänä olen opiskellut vaellusohjaajaksi, maaseutu- ja elämysmatkailun asiantuntijaksi (UTA, täydennyskoulutus) ja Metsämieli-ohjaajaksi.

Olen toiminut yli 15 vuotta esimiehenä ja johtajana asiantuntijaorganisaatioissa.  Olen luullakseni tehnyt kaikki mahdolliset virheet, joihin vastavalmistunut esimies syyllistyy tietoisesti ja varsinkin tietämättään.  Kokemusta on sekä johtamisen ihanuudesta että kurjuudesta.

Olen työskennellyt myös siivoojana, keittiötyöntekijänä, suurtalouskokkina ja puutarhatyöntekijänä. Raskas ruumiillinen työkin on minulle tuttua. Olen ollut ovelta ovelle – myyjä ja  kiinteistönvälittäjä. Tunnen siis myyntityön onnistumisen riemun ja hylätyksi tulemisen tuskan.

Työyhteisökouluttajana ja organisaatioiden kehittäjänä olen toiminut vuosina 1995 – 2003 ja uudelleen vuodesta 2006 edelleen. Mindfulness-kursseja olen ohjannut  vuodesta 2009 alkaen sekä avoimina että tilauksesta ryhmille.  Meditaatio on kuulunut elämääni  vuodesta 1988, jolloin aloitin transsendenttisen meditaation (TM).

Nyt opiskelen Ihmeiden Oppikurssia (IOK, ACIM) ja se on elämänikäinen tehtävä. Opiskelu tapahtuu opettamalla, eli opettaja ja oppilas ovat sama. Kurssi korostaa myös opettamista jatkuvana prosessina, joka tapahtuu päivän jokaisena hetkenä. Tämä on kurssi, jonka suorittamisesta ei saa kirjallista todistusta.. Oppimistulokset näkyvät heti käytännön kokemuksena.

Henkilökohtaisemman tarinani löydät kirjoitusteni joukosta.

Kokeile itse, voinko johdattaa sinut ja yhteisösi päästämään irti pakoista ja elämään vapaana toiveittesi ja tavoitteittesi mukaista elämää.  Ota yhteyttä!