fbpx

Kursseja Ystävyyden Majatalossa kesällä ja syksyllä 2019

Pelosta luottamukseen – anna anteeksi itsellesi 22.-24.7.2019

Onko sinun vaikea osoittaa itsellesi myötätuntoa? Puhutteletko ja kohteletko itseäsi vähättelevästi ja julmasti? Onko sinun vaikea rentoutua ja olla läsnä tässä hetkessä? Tuntuuko, että ei oikein voi koskaan hellittää, luottaa ja kokea itseään hyväksytyksi? Onko rentoutuminen vaikeaa? Koetko usein syyllisyyttä ja häpeää? Odotatko jatkuvasti jotain kauheaa tapahtuvaksi?

Jatkuva itsensä syyttely, vähättely ja rangaistuksen pelko tekevät elämästäsi hankalaa. Pyörittelet mielessäsi omia tekojasi tai tekemättä jättämisiäsi, vertailet itseäsi muihin ja kärsit usein huonommuudentunteista.

On yllättävän yleistä, että toimimme näin. Yritämme piilottaa pahan olon ja ahdistuksen monin tavoin. Kaikki tietävät, että alkoholista, huumeista ja herkuttelusta voi tulla riippuvaiseksi. Mutta myös pakonomainen työnteko, jatkuva touhuaminen, liiallinen kuntoilu, ylenpalttinen siivoaminen ja moni muu hyväksi ja tavoiteltavaksi määritelty tekeminen on keino paeta tämän hetken totuutta. Aina yhä yleisemmäksi käynyt huikeitten elämysten jatkuva tavoittelu on myös tätä.

Näyttää siltä, että arjensietokykymme on alentunut. Ahdistus nousee heti, jos hetkeksikin pysähtyy ja usein yksin ollessa. Toisaalta voi olla myös todella vaikeaa olla joidenkin ihmisten seurassa, koska pelkää ettei pysty pitämään julkisivua kunnossa.

Anna anteeksi itsellesi

Ihminen, joka on antanut itselleen anteeksi, ei enää pelaa minkäänlaisia pelejä ihmissuhteissaan ja hänellä on terveet rajat. Häntä ei voi manipuloida eikä alistaa. Hän ei myöskään manipuloi tai alista muita. Hänen on helppo olla arjessa ilman jatkuvaa viihdyttämistä. Hän ei ole koko ajan menossa kohti jotain uutta tavoitetta tai ratkaisemassa jotakin ongelmaa. Tämä muutos tapahtuu kuin taikaiskusta heti, kun luovut omasta syyllisyydestäsi ja annat itsellesi anteeksi.

Pelosta luottamukseen

Astut pelon maailmasta luottamuksen maailmaan. Saat itsellesi mielenrauhan. Mieti, onko mikään muu tärkeämpää? Sillä vaikka saavuttaisit minkä tahansa tavoitteesi, mutta sinulla ei olisi mielenrauhaa, olisiko se kuitenkaan minkään arvoista?

Teemme yksinkertaisia harjoituksia, joiden tarkoituksena on päästää irti vahingollisista uskomuksista ja suostua tulemaan uudella tavalla tietoiseksi sekä omasta että toisten ajattelusta ja tunteista. Tavoitteena on poistaa luottamuksen ja rakkauden tiellä olevat esteet, jotka ovat omassa mielessäsi. Sen voit tehdä vain itse, kukaan ei voi tehdä sitä puolestasi.

Tapahtuma alkaa maanantaina klo 17.00 ja päättyy keskiviikkona klo 16.00. Osallistumismaksu, joka sisältää myös majoituksen ja ateriat, on 345 €.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen viimeistään 14. heinäkuuta, Anne Laine, 044 5586127 tai sähköposti laineanne(at)gmail.com.

Anna anteeksi itsellesi – 4.-6. lokakuuta 2019

Tapahtuma alkaa perjantaina klo 17.00 ja päättyy sunnuntaina klo 16.00 mennessä. Tarkemmat tiedot 1.8.2019.