Pelosta luottamukseen – anna anteeksi itsellesi

Kurssi Ystävyyden Majatalossa 17.1.-19.1.2020

Miksi itselle anteeksi antaminen on tärkeä, ellei jopa tärkein asia, jotta voit olla onnellinen ja hyvinvoiva?

Nyt ei ole kysymys siitä, että olisit tehnyt ”syntiä”, joka tarvitsee anteeksiantoa. Kysymys on siitä, että lähes jokainen meistä on julma ja arvosteleva itseään kohtaan. Armottomuus ja arvottomuuden kokemus aiheuttavat sen, että päässämme pyörii vahingollisia ja julmia ajatuksia itseä kohtaan. Nämä ajatukset ja uskomukset estävät ilon ja rakkauden kokemuksen ja levollisen luottamuksen syntymisen.

Vaativat ja syyllistävät ajatukset ja armoton sisäinen puhe aiheuttavat paljon pahaa. Emme usein ole edes tietoisia siitä kaikesta stressistä, joka seuraa näitä ajatuksia.

Kehosi kertoo stressistä: et pysty rentoutumaan, nukut huonosti, ruoansulatus ei toimi kunnolla, olet ärtynyt, masentunut tai vihainen. Olet vihainen itsellesi ja piiskaat itseäsi suorituksiin tai tekee mieli heittää hanskat tiskiin lopullisesti. On vaikeaa olla yksin, mutta seurassakaan ei voi rentoutua, kun pitää koko ajan verrata itseään muihin ja murehtia sitä, ettei ole tarpeeksi. Kehon ulkomuotoon tai suorituskykyyn tähtäävät projektit epäonnistuvat säännöllisesti, jolloin sisäinen armottomuus ja arvostelu vain lisääntyvät.

Anteeksi antaminen vapauttaa sinut päästämään irti syyllisyyden ja häpeän tunteista. Tilalle tulee armollista rakkautta itseä kohtaan. Sydämeesi tulee tilaa ilolle, rakkaudelle ja levolliselle läsnäololle.

Tietoiseksi tuleminen on välttämätöntä

On tärkeää tulla tietoiseksi niistä ajatuksista, jotka pyörivät lakkaamatta päässämme, ilman että edes huomaamme niitä. Ne juuri aiheuttavat jatkuvan, epämääräisen stressitilan.

Tulemalla tietoiseksi tästä, voit antaa anteeksi itsellesi ja lopettaa menneisyydessä elämisen. Mielen systemaattinen opettaminen torjumaan armottomia ja syyllistäviä asioita on ainoa tehokas keino katkaista syyllisyyden ja häpeän kierre.

Kurssin tausta

Olen oman kokemukseni perusteella kehittänyt eri työkaluista ja menetelmistä tämän kurssikokonaisuuden. Se toimii, kun annat sille mahdollisuuden

Olen opiskellut ja opettanut mielen kehittämistä ja tunne- ja tietoisuustaitoja yli kaksikymmentäviisi vuotta. Minulla on ollut oma yritys vuodesta 1995. Olen ohjannut mindfulness-kursseja vuodesta 2010. Olen opiskellut useiden opettajien johdolla ehdottoman anteeksiannon menetelmiä ja minulla on kokemusta useista terapeuttisista menetelmistä.

Oma matkani kohti nykyistä tunne- ja tietoisuustaidon osaamistani on alkanut transsendettisesta meditaatiosta (TM) vuonna 1988. Siitä lähtien olen opiskellut jatkuvasti keho-mieliyhteyttä, erilaisia keho-mielimenetelmiä sekä meditaatioita. Olen perehtynyt viimeisimpiin tutkijoitten vahvistamiin löytöihin keho-mieliyhteyden voimasta ja energialääketieteestä. Opiskelen jatkuvasti ja pidän ammattitaitoani yllä osallistumalla itse erilaisille kursseille ja koulutuksiin.

Jokainen ohjaamani kurssi tai tapahtuma on ainutkertainen, uniikki, koska se toteutuu oman intuitioni ja tietämykseni sekä ryhmän tarpeiden ja esille nousevien kysymysten mukaisena.

Viikonlopun aikana kuulet ja näet taustalla olevan teorian, saat ilmaista itseäsi ja kysyä mitä tahansa tähän liittyvää. Teemme harjoituksia ja keskustelemme. Lisäksi voit itse nähdä ajatustesi vaikutuksen kehoosi HeartMath EmWave – laitteella.

Älä enää jää miettimään ja pyörittämään vanhaa, tuomitsevaa ja tuhoisaa vuoropuhelua pääsi sisällä. Anna itsellesi tilaisuus eheytyä ja uudistua!

Viikonloppu alkaa perjantaina 17.1. klo 17.30 ja päättyy sunnuntaina 19.1. klo 16.00 mennessä, paikka on Ystävyyden Majatalo Salossa. https://ystavyydenmajatalo.fi/lahestymisohjeet/

Viikonlopun kokonaishinta on 315 €, joka sisältää ohjelman, ateriat ja majoituksen yhden hengen huoneessa.

Ilmoittaudu viimeistään 10.1.2020 mennessä laineanne@gmail.com tai puhelin 044 5586 127 Anne Laine.

Ilmoittautumisen jälkeen saat tarkemman ohjelman ja maksuohjeet.