Eckhart Tolle: ”Rakastan Ihmeiden oppikurssia”

Rakastan Ihmeiden oppikurssia, on hänen vastauksensa kysymykseen: ”mitä mieltä olet Ihmeiden oppikurssista?”. Tätä kysytään Eckhart Tollelta usein. Tollen menestyskirja Läsnäolon voima noudattelee tarkkaan kurssin opetuksia. Tolle on kertonut käyttäneensä Ihmeiden oppikurssia julkisissa opetuksissaan jo 1990-luvulla, kun hän vielä asui Englannissa. Hän saattoi käyttää esimerkiksi kokonaisen päivän opettaakseen yhtä Ihmeiden oppikurssin työkirjan harjoitusta.

Eckhart Tollen mukaan elämän tärkein asia on sisäinen rauha. ”Vaikka saisit tässä elämässä mitä tahansa, se ei olisi minkään arvoista, ellei sinulla olisi mielenrauhaa”, hän sanoo. Sisäinen rauha on aina meissä kaikissa, mutta olemme piilottaneet sen. Sitä ei kuitenkaan tarvitse etsiä. On tarpeen vain poistaa esteet siltä, joka jo on olemassa.

Jokaisessa meissä on kaipaus sisäiseen rauhaan, joka elää sisimmässämme. Mutta meissä on myös joku, jonka mielestä ennen kuin sisäinen rauha voi löytyä, on saavutettava jotakin muuta. Se on se, joka sanoo:” sitten kun olet saavuttanut tätä ja tätä, ansainnut tämän ja tämän, sitten kun sinulla on tarpeeksi rahaa, sitten kun kehosi on sellainen kun haluat sen olevan, kun sinulla on parisuhde, tutkinto, riittävästi vapaa-aikaa tai mitä muuta tahansa, SITTEN voit vihdoinkin olla rauhassa”.

Ihmeiden oppikurssi kutsuu tuota ääntä egoksi. Ego sanoo: ”Kyllä, tottakai, mielenrauha on tärkeää, minä tahdon mielenrauhan. Mutta sitä ennen, tahdon…”

Ihmeiden oppikurssi on kurssi, joka tähtää sisäiseen muutokseen ja todelliseen tietämiseen

Tieto, informaatio, on eri asia kuin todellinen tietäminen. Tietäminen tulee kokemuksesta. Eckhart Tolle sanoo, että uskominen ehkä lohduttaa, mutta oma kokemus vapauttaa. Ihmeiden oppikurssi tähtää tietoisuuden muuttumisen kautta vapautumiseen. Kurssia voi opiskella yksin tai ryhmissä.

Jos edes hetkellisesti tavoitat oivalluksen ykseydestä ja syvästä sisäisestä rauhasta, etkä enää anna ulkoisten olosuhteiden tai automaattisten reaktioiden häiritä tätä rauhaa, olet jo ottanut valtavan askeleen kohti vapautta.

Ihmeiden oppikurssia opiskellaan käytännön tilanteissa ja etenkin ihmissuhteissa

Eckhart Tolle käyttää usein opetuksissaan esimerkkejä siitä, että tieto sinällään, informaatio ja teoreettinen ymmärrys, ei ole todellista tietämistä. Olemme kuitenkin perin pohjin ohjelmoituja siihen, että syy kaikkiin ongelmiimme löytyy ulkopuoleltamme. Jos vain tämän ongelman voisi ratkaista, jos vain hän käyttäytyisi toisin, jos vain HE olisivat toisenlaisia, jos vain sodat loppuisivat – meillä olisi vihdoinkin mielenrauha.

Anteeksi antaminen on tie sisäiseen rauhaan

Ihmeiden oppikurssi, kuten Tollekin, korostaa käytännön tilanteiden ja ihmissuhteiden avulla oppimista. Tolle on usein sanonut, että jos kuvittelet olevasi kovinkin valaistunut, kokeilepa viettää viikko vanhempiesi kanssa, jos he vielä ovat elossa.

Anteeksianto on Ihmeiden oppikurssin mukaan meidän tehtävämme, koska me olemme maailman valo. Oppilaan työkirjan harjoitusten otsikoita ovat mm. ”Anteeksianto on onnen avain” , ”Anteeksianto antaa kaiken, mitä haluan” , ”Ilman anteeksiantoa olemme yhä sokeita”, ”Anteeksianto lopettaa kaiken kärsimyksen ja menetykset” , ”Anteeksianto on ainoa lahja, jonka annan” ja ”Pelko kahlitsee maailman, anteeksianto vapauttaa sen”. Anteeksi antaminen on Ihmeiden oppikurssin ytimessä.

Eckhart Tolle sanoo Läsnäolon voima – kirjassaan ”Lainatessani silloin tällöin Jeesuksen tai Buddhan sanoja, Ihmeiden oppikurssi-kirjaa tai muita opetuksia, en tee sitä verratakseni, vaan jotta huomaisit, että perimmältään on – ja on aina ollut – vain yksi henkinen opetus, vaikka se ilmeneekin monimuotoisena”.

Lähteet: Eckhart Tolle-video, https://www.adlibris.com/fi/kirja/lasnaolon-voima-9789522605528Läsnäolon voima-kirja, Ihmeiden Oppikurssi