Rakkauden vastaan ottaminen on rakkauden antamista

Ihmeiden Oppikurssin (IOK) työkirjan harjoitus 246: Isän rakastaminen on Pojan rakastamista

Uskalla lukea, vaikka kieli olisikin sinulle outoa ja terminologia ”kristillistä”. On olemassa vain yksi henkinen opetus, se vain ilmenee monimuotoisena.

Ihmeiden Oppikurssi on hyvin johdonmukainen, siinä ei ole yhtään ristiriitaista opetusta tai yhtään kompromissia. Se on mielen harjoittamisen menetelmä, jonka tavoitteena on poistaa pelko. Pelon poistaminen poistaa kärsimyksen ja tuo tilalle luottamuksen ja ilon. Rakkaus on perusolotila, sitä ei tarvitse oppia eikä opettaa, se tulee, kun kaikki esteet on poistettu.

Harjoitus alkaa seuraavasti: ”Älä anna minun luulla, että voin löytää tien Jumalan luo, jos minulla on vihaa sydämessäni. Älä anna minun yrittää vahingoittaa Jumalan Poikaa ja luulla, että voin tuntea hänen Isänsä tai Itseni”. Tämän voi sanoa myös vaikka näin: ”Jos minulla on sydämessäni vihaa, en voi tuntea rakkautta, vain kuvitella tuntevani. Ja jos en tunne rakkautta, tunnen kärsimystä.”

Kysymyksiä rakkaudesta

Voit kysyä itseltäsi, rakastatko todella Jumalaa? Voit vastata kyllä tai ei. Mutta kysy seuraavaksi, rakastatko itseäsi? Kohteletko itseäsi ystävällisesti ja hyväksyvästi? Entä muita ihmisiä? Jokaista muuta?

Olen varma, että hyvin harva meistä voi täydestä sydämestään sanoa kohtelevansa itseään ja kaikkia muita ihmisiä hyväksyvästi, arvostelematta ja tuomitsematta. Rakastaen.

Raamattu kehottaa rakastamaan lähimmäistään niin kuin itseään. Oletusarvona on siis, että itseä tulee rakastaa, jotta voi rakastaa lähimmäistään. Tämän Ihmeiden Oppikurssin harjoituksen ensimmäinen kohta kysyy: ”kuvitteletko voivasi löytää tien Jumalan luo, jos sinulla on sydämessäsi vihaa?”.

Tule tietoiseksi rakkauden esteistä

Aloita itsesi rakastamisen tulemalla tietoiseksi ja todella katsomalla kaikkea sitä vihaa, joka on sisälläsi. Itsesi kaltoin kohtelua, vähättelyä, tuomitsemista, moittimista. Ulkonäkösi, älysi ja tekemistesi arvostelua.

Tyytymättömyyttä, pakottamista, uhrautumista, epätoivoa siitä, että et saavuta jotain asettamaasi tavoitetta. Sitä että et ole niin kuin joku toinen.

Kun petät itsesi, jotta et tuottaisi pettymystä toiselle ihmiselle, onko se rakastamista? Saako sellaisessa tilanteessa kumpikaan rakkautta osakseen?

Rakkauden esteiden poistaminen

Ihmeiden Oppikurssin tarkoituksena on saada aikaan perinpohjainen muutos havaitsemisessa ja tavassa ajatella. Muutoksesta seuraa siirtyminen erillisyydestä yhteyteen. Rakkauden esteet poistuvat.

Kun alat rakastaa itseäsi, ja pääset eteenpäin itsesi rakastamisessa niin että rakastat itseäsi ehdottomasti, tiedät että olet rakkaus, ilo, valo ja totuus. Rakkautta ei tehdä, rakkaus on. Se on sitä, mitä sinä olet.

Kun tajuat tämän, rakastat itsestään selvästi jokaista ja kaikkea. Silloin todella elät uutta elämää ilman kärsimystä. Kipua ja surua voi elämään tulla, mutta kärsimys on aina oma valintasi.

Lopeta teeskentely, ponnisteleminen ja itsesi pettäminen

Tämä muutos ei tapahdu hetkessä etkä pysty siihen yrittämällä teeskennellä rakkautta itseäsi ja toisia kohtaan. Se ei onnistu sinulta yksin ja erillisenä. Mutta se onnistuu, kun annat itsesi tulla tietoiseksi siitä, mitä esteitä sinussa on. Tulet oikeasti tietoiseksi siitä, kuinka paljon vihaa sisälläsi on.

”Älä anna minun luulla, että voin löytää tien Jumalan luo, jos minulla on vihaa sydämessäni.”

Jos sinulla on vihaa sydämessäsi, ei se poistu sieltä teeskentelemällä, että sitä ei ole. Et voi teeskennellä rakastavasi itseäsi tai muita.

Se ei onnistu väkisin tekemällä, vaan harjoittamalla Ihmeiden Oppikurssia. Siinä suostut käymään mielen harjoituskurssia, annat itsesi tulla tietoiseksi vääristä havainnoistasi ja ajatuksistasi. Annat itsesi nähdä toisin ja ajatella toisin. Se onnistuu Pyhän Hengen avulla (ei ole väliä kutsutko sitä Pyhäksi Hengeksi). Muutos tapahtuu, kun annat mielesi avautua ja pyydät apua.

Tarvitset vain halukkuutta muutokseen

Ainoa, mitä tarvitset, on pieni halukkuus katsoa sydämessäsi olevaa vihaa rehellisesti. Halu nähdä se, miten sabotoit itseäsi, tuomitset itseäsi ja vihaat itseäsi. Miten vihamieliset ajatukset ja tuomitseminen pyörivät automaattisesti päässäsi ja toistuvat samanlaisina päivästä ja tilanteesta toiseen.

Muutat tämän tuhoisan vihan kierteen ja alat poistaa esteitä rakkauden tieltä, kun pyydät Pyhän Hengen apua. Sanot: Tahdon nähdä tämän toisin, auta minua! Auta minua antamaan anteeksi. Auta minua rakastamaan!

Tämä on käytäntöä, ei teoriaa. Tietäminen ei auta yhtään, vain tekeminen ja oleminen. Näitä harjoitella aluksi jatkuvasti. Sinun pitää huomata kaikki ne kerrat, jolloin vahingoitat itseäsi ja vahingoitat muita.

Ei kiirettä, ei kilpailua

Rakkauden esteet poistuvat, kun opit tunnistamaan ne ja pyytämään, että oppisit näkemään tilanteet toisin ja muuttamaan ajatuksesi.

Vähitellen opit huomaamaan nämä väärät havainnot ja ajattelumallit ja pyytämään, että voisit luopua niistä. Voit sanoa, että tänään harjoittelen olemaan vahingoittamatta Jumalan Poikaa. Opit ensin olemaan hiljaa ja sanomatta kaikkia tuomitsevia ajatuksiasi, kunnes vähitelleen opit olemaan ajattelematta niitä. Alat nähdä asiat toisin. Et enää hyökkää itsesi kimppuun, et vahingoita ja sabotoi itseäsi. Siitä seuraa itsestään selvästi se, että et hyökkää ketään vastaan, etkä vahingoita ketään.

Tuomitsemisen ja kritisoinnin sijaan alat löytää arvostettavaa. Siunaat itseäsi ja toisia. Vaihdat havaitsemistapaasi ja toimintatapaasi. Alat nähdä toisin ja tuntea toisin.

Tämä ei ole kilpailua valaistumisesta tai siitä, kuka parhaiten osaa rakastaa. Ponnistelemalla, tahdonvoimalla tai itsensä piiskaamisella ei saavuta muuta kuin lisää kärsimystä. Suostu vain katsomaan sisällesi ja muuttamaan havaintosi, ajatuksesi ja sitä kautta kokemuksesi.